Teknoloji

Google Earth sonunda Chrome dışına da açıldı

google earth

Google Earth masaüstü uygulamasının fişi uzun süre önce çekilmişti. Uygulamanın yola web üzerinde devam edeceğini açıklayan Google, Earth’e Firefox ve diğer tarayıcılarda erişebilmenin fazla zaman almayacağını belirtmişti.

İnternet devi, sözünü bu açıklamanın üstünden neredeyse 2,5 yıl geçtikten sonra tuttu. Google’dan yapılan açıklamada, Google Earth’e artık Firefox, Microsoft Edge ve Opera internet tarayıcıları üzerinden erişilebileceği ifade edildi.

Google Earth’ün temelinde sadece Chrome ile uyumlu olan Native Client çözümü bulunuyor. Dolayısıyla Google’ın uygulamayı diğer internet tarayıcılarına götürebilmesi için bazı değişiklikler yapması gerekiyordu.

Google Earth en iyi performansı hâlâ Chrome üzerinde sergiliyor

İnternet devi, Google Earth’ü C++ kodunu Web Assembly ile derleyerek yeniden inşa etti. Java benzeri yeni bir ikili programlama dili olan Web Assembly; kısa süre önce World Wide Web konsorsiyumu tarafından HTML, CSS ve JavaScript’in ardından dördüncü yerel tarayıcı programlama dili olarak kabul edilmişti.

Earth diğer internet tarayıcıları üzerinde çalışmaya başlasa da, Google’dan yapılan açıklamada hâlâ biraz “parlatmaya” ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Dolayısıyla en iyi deneyim için en doğru adres hâlâ Chrome gibi görünüyor. Google önümüzdeki dönemde Apple’ın internet tarayıcısı Safari’yi de Earth’ün kapsama alanına almayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER