Teknoloji

Google Earth sanal gerçeklik ile uçarak gezmeyi mümkün kılıyor

google earth sanal gerceklikGoogle Earth sanal gerçeklik versiyonuyla HTC Vive’da ücretsiz olarak kullanıcılarla buluşuyor. Böylelikle yeniden inşa edilen kültürel hazineleri ve küresel anıtları detaylı biçimde keşfetmek mümkün oluyor. Google Earth VR uygulamasının geliştirme çalışmaları bir süre önce başlamıştı.

Uygulama, Google’ın Cardboard ve Daydream için hazırladığı Street View uygulamasıyla konsept açısından benzerlikler taşıyor. Ancak Street View’de 360 derece kameralar tarafından toplanan fotoğraflarla oluşturulan küreler dizi halinde gösterilirken, Google Earth VR kullanıcıları yerkürenin üzerinde tabir-i caizse “uçabiliyor”. Uygulama ile Manhattan veya Monument Vadisi gibi yerler rehber eşliğinde gezilebiliyor.

Earth VR uygulaması şu an için sadece HTC Vive’da yer alsa da, Google uygulamayı diğer platformlarda da desteklenmesi için aktif biçimde çalışıyor. Google daha önce de Tilt Brush uygulamasını HTC Vive kullanıcılarıyla buluşturmuştu.

Google Earth sanal gerçeklik uygulaması şirketin diğer sanal gerçeklik girişimleriyle de bağlantılı

Earth VR uygulaması, şirketin diğer sanal gerçeklik girişimleriyle de açık bağlantılar taşıyor. Google’ın sanal gerçeklik alanındaki çalışmalarının önde gelen isimleri Mike Podwal ve Dominik Kaeser, projeyi Street View için doğal bir tamamlayıcı olarak değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER