Teknoloji

Google Earth ölçü aracıyla harita üzerinde mesafe ölçmeyi kolaylaştıracak

google earth

google earthGoogle Earth kullanıcıları bundan böyle platformun Android ve Chrome uygulamaları üzerinde daha rahat mesafe ölçümü gerçekleştirebilecek. “Ölçü” adını taşıyan araç sayesinde dünya üzerindeki iki nokta arasındaki mesafe ya da belli bir alanın büyüklüğü hızlı biçimde ölçülebilecek.

Google’ın yeni aracıyla insanların “Evimle Kuzey Kutbu arasındaki mesafe ne kadar?” türünden ilginç sorularına yanıt bulmaları mümkün hâle gelecek. Söz konusu mesafeler, “kuş uçuşu” olarak tanımlanan türden gösterilecek.

Ölçü aracı sayesinde gerçekleştirilecek alan ölçümünde ise kullanıcılar standart karelere veya geometrik şekillere bağlı kalmak zorunda değil. Ölçüm yapılacak alanın şeklinin ve sınırlarının kullanıcılar tarafından belirlenebilmesi sayesinde parklar, binalar ve hatta ülkeler gibi sınırları düzensiz yapıların alanları Earth üzerinden ölçülebilecek.

Google Earth kullanıcıları ilk etapta ölçü aracını sadece Chrome ve Android üzerinde kullanabilecek. Earth’e iOS üzerinden erişenlerin ise bu araçtan yararlanabilmeleri için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER