Teknoloji

Google Earth iOS uygulaması güncellemeyle 64-bit desteğine kavuştu

google earth iosApple önümüzdeki ay yayınlanacak iOS 11 ile birlikte sadece 32-bit desteğine sahip uygulamaları desteklemeyi bırakacak. Bu nedenle pek çok geliştirici uygulamalarını Apple’ın yeni kriterine uygun hâle getirmek için kolları sıvamış durumda. Küçük geliştiricilerin işi son dakikaya bırakması normal bir durum olarak nitelenebilir. Ancak bazı büyük şirketler de bu yolu seçmiş gibi görünüyor. Google Earth iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, 64-bit desteğini beraberinde getiriyor.

Apple’ın 32-bit desteğini sonlandıracağına dair işaretler 2014’te ortaya çıkmıştı. Cupertino merkezli şirket, o zamandan itibaren geliştiricileri uygulamalarına 64-bit desteği eklemeleri için teşvik etmeye başlamıştı. Şirket, haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC 2017’de ise iOS 11 ile birlikte 32-bit uygulama desteğini tamamen sonlandıracağını açıklamıştı.

Google Earth, iTunes App Store’un en çok indirilen 32-bit uygulamaları arasında yer alıyor. Ancak Apple’ın açıklamasına rağmen uygulamanın güncellenmemesi, akıllara bazı soru işaretleri getirmişti. Kısa süre önce sessiz sedasız biçimde Earth’ün Android ve web uygulamalarına 64-bit desteği getiren Google, iOS uygulaması için de aynı yolu takip etti.

Google Earth iOS uygulamasına Voyager özelliği de eklendi

Google Earth iOS uygulamasındaki yenilikler 64-bit desteğiyle sınırlı kalmıyor. Güncelleme kullanıcılara seyahatleri konusunda ilham veren Voyager özelliğini de beraberinde getiriyor. Voyager ile popüler seyahat noktaları için birden fazla günü kapsayan program önerilerine erişilebiliyor. “Kendimi Şanslı Hissediyorum” özelliği de güncellemenin sunduğu yenilikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER