Teknoloji

Google Earth canlı video desteği olsa böyle görünürdü

Bazı resmi ve askeri uygulamalar dışında isteğe bağlı uydu fotoğraflarına ve videolarına ulaşmak halen bir rüya. Ancak birkaç küçük çaplı şirket bu rüyayı gerçeğe dönüştürmek için çeşitli çalışmalar yürütüyor ve bu çalışmaların ilk meyveleri toplanmaya başlanmış durumda. SkyBox Imaging isimli şirket tarafından yayınlanan ve dünyayı kuş bakışı görme imkanı veren uydu videosu türünün ilk örneklerinden biri konumunda. Pekin’deki Capital Uluslararası Havaalanı üzerinde kaydedilen videoya Google Earth benzeir uydu fotoğrafları da eşlik ediyor. Böylelikle canlı HD video görüntülerinin de dahil olacağı geleceğin haritalama servislerinin neye benzeyeceği hakkında bir fikir edinmek mümkün oluyor.

skybox-pekin-070314

SkyBox Imaging kalın bir cüzdana sahip olan müşterileri için bu görüntülerin kullanılabileceği pek çok alan sunuyor. Söz konusu canlı uydu görüntülerinin tarladaki ürünlerin durumunu takip etmek veya boru hatlarının güvenliğini sağlamak gibi işlerde kullanılması olası gözüküyor.

Yayınlanan videodaki görüntüler SkyBox’ın mikro uydusu aracılığıyla elde edilirken, şirket toplam 24 adet mini uyduyu yörüngeye göndermeyi planlıyor. 60 x 60 x 90 cm. boyutlarında olan söz konusu mini uydular sadece 120 kilogram ağırlığında. Maliyet bakımından oldukça hesaplı olan bu mini uydulardan ilkini geçtiğimiz sene yörüngeye gönderen şirket, 2015 ve 2016 yıllarında 13 uydunun daha üretimini gerçekleştirmeyi ve uyduları yörüngeye göndermeyi planlıyor. Kısacası Google Earth’ün canlı video destekli bir versiyonuna kavuşmak için bir süre daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> SkyBox

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER