Teknoloji

Google Earth 6.2 sürümüyle yeni bir işleme yöntemi, Google+ entegrasyonu

Gitmediğimiz yerleri görme veya gideceğimiz yerleri gitmeden önce görme ve fikir edinme imkânı sunan Google Earth yazılımının 6.2 numaralı yeni sürümü yayınlandı. Yeni sürümle birlikte Google, Earth yazılımına arama işlevini iyileştirecek bir takım eklentiler ve Google+ entagrasyonu dahil etti.

Yukarıda belirttiğimiz yenilikler mevcut, ancak bunlardan daha önemli olan uydu fotoğraflarının görüntülenmesi sırasında yeni bir işleme yönteminin kullanılmaya başlanması. Bu yeni yöntem sayesinde daha önce kare kare yamalanmış şekilde görünen uydu fotoğrafları artık tek bir parçaymış gibi daha düzgün bir görünüme sahip olacak. Google, bu nedenle 6.2 sürümünü “şimdiye kadarki en güzel Google Earth” olarak nitelendiriyor.

Bu arada Google Earth 6.2 ile birlikte kullanıcılar herhangi bir ekran görüntüsünü Google+ üzerinden paylaşabilecek. Eğer bir Google+ sahibiyseniz ve Earth 6.2’yi yüklediyseniz, Google hesabınızla kullanıcı girişi yaptığınızda sağ üst köşede Google hesabınızla ilişkili bir menü göreceksiniz. Bu menü içinde ekran görüntüsünü Google+ üzerinden paylaşma gibi bir seçenek bulunuyor. Öte yandan, Google Haritalar’daki otomatik tamamlama işlevi arama çubuğuna eklendi. Ayrıca arama katmanları da geliştirildi. Ayrıca yürüme, bisiklete binme ve toplu taşıma rota katmanları da yazılıma eklendi.

Google Earth 6.2 sürümünü aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili – Resmi Google Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER