Teknoloji

Google Duo’da telefon numarası yerine e-posta adresiyle kayıt imkanı yolda

google duo

Google Duo arkadaşlarla ve aile bireyleriyle görüntülü görüşmeler yapmak için kullanılabilecek en basit uygulamalardan bir tanesi. Ancak bu uygulamayı kullanmak için bir telefon numarasıyla kayıt olmak gerekiyor. Ne var ki, herkesin telefon numarası yok. Ya da telefon numarasını vermek konusunda isteksiz davranabilir. Bu kişileri memnun edecek bir değişiklik yolda gibi görünüyor.

Jane Manchun Wong adlı bir geliştirici Duo uygulamasının kaynak kodlarında gizlenen bir değişikliğe dikkat çekti. Geliştiricinin belirttiğine göre, Duo’ya kayıt için telefon numarası gerekliliği ortadan kalkacak.

Google Duo en sonunda insanlara e-posta ile iletişim kurma imkanı verecek. Bunun isteğe bağlı bir özellik olup olmayacağını bilmiyoruz. Belki, hâlâ bir telefon numarasıyla kayıt da gerekebilir. Ancak en azından e-posta adresini kullanma seçeneğini görmek memnun edici olacaktır.

Google geçtiğimiz ocak ayında sadece e-posta hesabı ile web üzerinden aranma imkanını getirmişti. Ancak Duo’nun mobile öncelik veren bir uygulama olduğunu göz önünde bulundurursak, benzer bir esnekliğin akıllı telefonlara da tanınması güzel olacaktır.

Google Duo’nun da küresel çapta kullanımının koronavirüs salgını ile birlikte artış gösterdiğini dikkate alırsak, Google’ın en popüler uygulamalarından bir tanesine daha fazla ilgi gösterdiğini görmek güzel. Google yakında zamanda bir görüşmede aynı anda bulunabilecek katılımcı sayısını artırmış ve düşük bant genişlikli bağlantıya sahip kullanıcılar için video kalitesini önemli oranda artırmıştı. İnsanların kısa vadede uzaktan etkileşim kurmayı sürdüreceğini göz önünde bulundurursak, daha fazla iyileştirmenin de yolda olduğunu beklemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER