Teknoloji

Google Duo web üzerinde 32 kişilik sohbetleri destekliyor

google duo web

Google’ın görüntülü sohbet servisi Duo, son iki aylık süreçte önemli ilerlemeler kaydetti. Mayıs ayında Snapchat’inkine benzer artırılmış gerçeklik efektlerinin bulunduğu aile moduyla ve çizim tahtasıyla güncellenen servis, şimdi de yeni bir kapasite artırımına gitti. Artık Google Duo web uygulaması üzerinden 32 kişilik görüntülü görüşmeler gerçekleştirmek mümkün olacak.

Ancak bu imkandan yararlanmak için Google’ın internet tarayıcısı Chrome’u kullanmak gerekiyor. Google’ın iletişim uygulamaları yöneticisi Sanaz Ahari Lemelson konuya ilişkin duyuruyu Twitter aracılığıyla yaptı.

Duo’nun video sohbetlerdeki ilk kapasite artırımı mart ayında yapılmıştı. O dönemde katılımcı sayısı 8’den 12’ye çıkmıştı. Son artırımla birlikte Duo kapasite bakımından Apple’ın FaceTime’ını yakalamış oldu.

50 kişilik görüntülü sohbetleri mümkün kılan Skype, hâlâ bu alanda zirvede yer alıyor. Burada öncelikli kitlesi bireysel kullanıcılar olan uygulamalardan bahsettiğimizi belirtmekte de fayda var.

Google Duo, 32 kişilik sohbet desteğini ilk olarak web üzerinde sunuyor. Ancak önümüzdeki dönemde servisin iOS ve Android uygulamalarında da bu destekten yararlanmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER