Teknoloji

Google Duo ile 30 saniyelik görüntülü mesajlar gönderilebilecek

google duo android

google duoGoogle Duo adını verdiği uygulamasıyla Apple’ın FaceTime’ına karşı bir alternatif sunmuştu. Duo’nun daha fazla kişi tarafından kullanılması için çalışan şirket, servise yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu doğrultuda servise eklenen en son özellik ise video mesaj desteği oldu.

Kullanıcılar video mesaj özelliğiyle çağrılarını yanıtlamayan veya geri çeviren kişilere, selfie formatında bir video kaydederek mesaj bırakabiliyor. Maksimum 30 saniye uzunluğunda olabilen bu mesajlar, bir günün sonunda otomatik olarak kayboluyor. Ancak alıcılar diledikleri takdirde mesajı cihazlarına indirebiliyor.

Google’ın Duo ile aynı zamanda tanıttığı mesajlaşma uygulaması Allo, içinde bulunduğu pazardaki zorlu rekabet koşulları nedeniyle öne çıkmakta zorlanmıştı. Duo ise video odaklı olması sayesinde hem iOS hem de Android üzerinde kendisine bir kitle oluşturmayı başarmıştı. App Store’da en popüler sosyal ağ uygulamaları arasında üst sıralara yerleşen Duo, Android üzerinde de 100 milyon indirme sayısını geride bırakmıştı.

Google Duo iOS ve Android uygulamalarını kullananlar, video mesaj özelliğiyle buluşmaya başladı. Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin tüm kullanıcılara dağıtımının kısa süre içinde tamamlanabileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER