Manşetler

Google Duo görüntülü sohbet uygulaması Türkiye’de yayınlandı

google duo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google duoGoogle Duo adını verdiği yeni haberleşme uygulamasını Türkiye için de yayınladı. Böylelikle FaceTime ve diğer görüntülü sohbet uygulamalarının karşısına yeni bir rakip dikilmiş oldu.

Geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2016 geliştirici konferansında duyurusu yapılan Google Duo, birebir video görüşmelerine izin veriyor ve ücretsiz kullanım imkanı sunuyor. Kullanıcıların telefon numarasına bağlı olarak çalışan sistem, telefon rehberinizdeki kişilere erişmenize olanak sağlıyor.

Uçtan uca şifreleme ile yüksek güvenlik sunan bu görüntülü sohbet uygulamasının Knock Knock olarak adlandırılan ilginç bir özelliği de bulunuyor. Bunun sayesinde sizi arayan bir kişinin canlı video görüntüsünü, daha gelen çağrıyı cevaplamadan görüyorsunuz. Üstelik çağrıyı kabul ettiğinizde de görüşme çok hızlı şekilde başlıyor. Buna ek olarak uygulamanın çok basit bir kullanıcı arayüzüne sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Google Duo uygulaması Android cihazları için Google Play Store’da, iOS cihazları için de Apple’ın App Store’unda yayınlandı. Google Duo’nun ilgi çekici bir diğer yanı da Google’ın uygulamayı sürekli çevrim içi kalacak ve daha yavaş çalışan şebekelerde bile bağlı kalacak şekilde optimize etmesi. Video kalitesi bağlantı hızına göre, zerafetle ayarlanıyor. Sonuçta görüntülü görüşmeler, kalitede azalma olsa bile, kesilmiyor.

Duo’nun Android ve iOS platformlarında, dünya çapında yayılması devam edecek. Ortada FaceTime, Skype gibi güçlü alternatiflerin bulunduğu bir ortamda Duo’nun nasıl bir performans sergileyeceğini merakla takip edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER