Teknoloji

Google Duo reklamlarla kendini hatırlatmaya çalışıyor

google duoGoogle sohbet uygulaması Duo’yu geçtiğimiz ay kullanıma sunmuştu. Duo’nun insanlar tarafından daha yoğun biçimde kullanılmasını isteyen şirket, bunun için beş farklı reklam hazırladı. 30 saniye uzunluğundaki reklamların 15 saniyelik kısaltılmış versiyonları da YouTube üzerinde insanların karşısına çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Duo: Sade arayüz ve yüksek görüşme kalitesi bir arada

Oldukça profesyonel biçimde hazırlanan reklamlarda insan görünümündeki bir reçel kavanozu ve çoraplar, uygulamanın canlı ön izleme gibi dikkat çekici özelliklerini aktarıyor. Reklamların biraz şaşırtıcı bir yönü olsa da, bunun uygulamanın doğasını da yansıttığı söylenebilir. Apple’ın FaceTime’ına rakip olarak tasarlanan Google Duo, şirketin bir diğer yeni sohbet uygulaması Alio’dan daha farklı bir yerde duruyor. Yazılı mesajlaşmaya odaklanan Alio, iMessage ve Facebook Messenger ile rekabet ediyor.

Google Duo reklamlarla kendisini daha iyi anlatmayı amaçlıyor

Google yeni sohbet servislerini mevcut Hangouts servisine entegre etmeye ise yanaşmıyor. Birden fazla platformda erişilebilen Hangouts ile görüntülü, sesli ve yazılı sohbetler yapılabiliyor. Servis, Gmail ve Google+ içinde de varlığını sürdürüyor. Google’ın Duo için hazırladığı reklamların amacına ulaşıp ulaşmadığı ise zamanla anlaşılacak. Hangouts için daha farklı bir stratejiye yönelen şirket, emektar olarak nitelenebilecek servisinin kurumsal alanda iletişim sağlama amacıyla kullanılmasını istiyor. İnternet devinin karşısına bu alanda ise Skype gibi önemli bir silaha sahip olan Microsoft duruyor.

İLGİLİ HABERLER