Manşetler

Google Duo iOS ve Android için yayınlanıyor

google duo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google duoGoogle’ın geçtiğimiz mayıs ayındaki I/O 2016 etkinliğinde ön gösterimini gerçekleştirdiği görüntülü sohbet uygulaması Duo nihayet yayınlanıyor. Tamamen video sohbete odaklanan bu servisin Android ve iOS uygulamaları ilgili uygulama mağazalarından dağıtılmaya başlanıyor.

Google Duo’ya kayıt için bir telefon numarası gerekiyor. Kurulum süreci Duo’nun bir yazılı mesaj ile doğrulama yapmasına dayanıyor, tıpkı WhatsApp ve benzeri servislerde olduğu gibi. Servisin basitliği uygulamanın genel görünümüne de yansıyor. Minimalist tasarımdan kısıtlı özellikler kümesine kadar basitliğin izleri her yerde görülüyor. Şu anda Duo sadece birebir görüşmeleri destekliyor. Grup video görüşmeleri yapılmıyor.

Knock Knock adını taşıyan ilginç bir özellik Allo’da mevcut. Bu özellikte çağrının alıcı tarafında bulunan kişiler, arama yapan kişinin canlı görüntüsünü daha cevap vermeden görme fırsatı elde ediyor. Bu da aslında video görüşmelerinin, aranan kişinin cevap vermesinden hemen sonra başlamasını sağlıyor. Bu özellik sadece cihazın kişi rehberinde kayıtlı olan kişilerle yapılan görüşmede kullanılabiliyor. Kullanıcılar bu özelliği tamamen kapatma imkanına da sahip oluyor.

Duo WebRTC protokolünü kullanıyor ve yavaş bağlantılarda da düzgün çalışacak şekilde optimize ediliyor. Arama kalitesi de değişen ağ şartlarına göre ayarlanıyor. Bu da arama kalitesinin sürekli aynı seviyede kalması sağlanıyor. Mobil uygulamalar görüşme sırasında Wi-Fi ve hücresel veri arasında arka planda geçiş yapabiliyor ve bu sırada herhangi bir çağrı düşmesi de söz konusu olmuyor. Duo görüşmelerinin uçtan uca şifreleniyor olması da bir başka önemli özellik.

Google Duo bugün itibarıyla iOS ve Android uygulama mağazalarında yayınlanıyor. Birkaç gün içinde de dünya çapında kullanıma sunulması bekleniyor. Google Duo’yu Android cihazlarına yüklemek isteyenler Play Store’daki ön kayıt sistemine kayıt yapabiliyor.

İLGİLİ HABERLER