Teknoloji

Google Duo için video kalitesini artıracak güncelleme yolda

google duo grup gorusme

Google Duo da son zamanlarda yıldızı iyiden iyiye parlayan video görüşme uygulamaları arasında bulunuyor. İnternet devi, önümüzdeki hafta dağıtıma çıkaracağı yeni video kodlayıcı teknolojisiyle Duo’nun görüşme kalitesini çok daha iyi hâle getirecek.

Alliance for Open Media isimli endüstri konsorsiyumu tarafından geliştirilen AV1 isimli kodlayıcı, geçmiş standartlara kıyasla daha yüksek veri sıkıştırma oranları sağlayacak. Bu da AV1’i çevrimiçi TV yayını izleme ve canlı video görüşme gibi eylemler için daha uygun hâle getiriyor.

Google’ın verdiği bilgiye göre, AV1 kodlayıcısının kullanılması sayesinde bağlantı kalitesi yüksek olmasa bile görüntülü görüşmelerde kalite çok daha yoğun olacak. Buna ek olarak, kodlayıcı değişikliği sayesinde görüşmelerin kararlılığı da artacak.

google duo

Google’ın Duo için sunduğu yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Yeni sunulan fotoğraf moduyla konuşmacılar yan yanaymış gibi göründükleri fotoğraflar çekebilecek ve bu fotoğrafları paylaşabilecek. Bu özellik yakında grup görüşmelerinde de kullanılabilecek. Şirket, grup görüşmelerindeki maksimum katılımcı sayısının da yakında artırılacağını açıkladı. Bu sayı kısa süre önce sekizden 12’ye çıkarılmıştı.

Google Duo kullanımındaki artışı gösteren bazı istatistikleri de paylaştı. Uygulama üzerinden gönderilen video mesajlarda yüzde 800 oranında bir artış olduğunu belirten şirket, bu mesajlarla ilgili politikasında da değilikliğe gidiyor. Bundan böyle Duo’da gönderilen mesajlar 24 saat sonra yok olmayacak ve otomatik olarak kaydedilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER