Teknoloji

Google Duo grup video sohbetlerinde katılımcı limitini artırdı

google duo grup gorusme

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın hayatının merkezine yerleşen “karantina”, “sosyal mesafe”, “sosyal izolasyon” gibi kavramlar, grup video sohbeti imkanı sunan uygulamaları birden popüler hâle getirdi. Google Duo da bu grubun önemli üyeleri arasında bulunuyor.

Duo’da grup video sohbetlerine şimdiye kadar en fazla 8 kişi katılabiliyordu. İnternet devi, mevcut koşulları da göz önünde bulundurarak bu sayıyı 12’ye çıkardığını açıkladı. Konuya ilişkin duyuruyu, Google’ın ürün yönetiminden sorumlu kıdemli direktörü Sanaz Ahari Lemelson yaptı.

Ahari açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Duo’nun kullanıcılarına dünyanın dört bir yanındaki sevdiklerini görmeleri için yardım etmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Grup sohbetlerinin bu zamanda ayrıca önemli olduğunun farkındayız. Grup sohbetlerinde maksimum katılımcı sayısını bugünden itibaren 8’den 12’ye çıkardık. Daha fazlası gelecek.”

Google Duo’da grup sohbetlerinin maksimum katılımcı sayısı geçtiğimiz mayıs ayında 4’ten 8’e çıkarılmıştı. Duo, 12 kişilik katılımcı limitiyle 8 kişilik grup sohbetlerinin mümkün olduğu Houseparty’yi sollamıştı. Apple’ın FaceTime’ında 32, Skype ve Facebook Messenger’da 50, Zoom’un ücretsiz paketinde ise 100 kişilik grup sohbetleri gerçekleştirilebiliyor.

Google Duo web, iOS ve Android üzerinde hizmet veriyor. Duo’nun pek çok Android telefonda ön yüklü şekilde sunulduğunu belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER