Teknoloji

Google Duo sohbetleri düşük ışık modu sayesinde aydınlanacak

google duo

Google‘ın son zamanlarda mobil fotoğrafçılık konusunda ciddi bir uzmanlığa kavuştuğu yadsınamaz bir gerçek. Pixel telefonlarında yazılım desteğiyle etkileyici bir kamera performansı sunan şirket, Night Sight (Gece Görüşü) özelliğiyle adeta geceyi gündüze çeviriyor. Yazılım devi, bu konudaki yeteneğinden başka servislerden de yararlanmaya başlıyor. Şirketin görüntülü sohbet uygulaması Google Duo, düşük ışık moduyla yenileniyor. Uygulama, şubat ayı için aşıklara özel bir şey de sunmaya hazırlanıyor.

XDA Developers ekibinden Max Weinbach, Duo’da henüz kullanıcılarla buluşmayan iki özelliği şimdiden aktif hâle getirmeyi başardı. Bunlardan biri, varlığına dair işaretlere daha önce rastlanan gece modu. Night Sight özelliğine benzer şekilde işleyecek gece modu ile karanlık ortamlarda yapılan video görüşmelerde karşı tarafın aydınlık bir görüntü görmesi sağlanacak. Weinbach tarafından paylaşılan görüntülerde görüşme kalitesinin biraz düşük olduğu göze çarpıyor.

Duo’ya eklenecek ikinci özellik ise Sevgililer Günü efektleri. Bu özelliğin sadece şubat ayına özgü olması muhtemel görünüyor. Söz konusu efektler aktif hâle geldiğinde kullanıcıların başının etrafında kalp şeklinde baloncuklar çıkıyor.

Bu özelliklerin tüm Google Duo kullanıcılarına ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. Ancak Sevgililer Günü efektlerinin birkaç gün içinde erişime açılması ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Gece modu için de bekleyişin fazla uzun sürmeyeceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER