Teknoloji

Google Duo Android uygulamasıya ekran paylaşımı yapılabiliyor

google duo android
Google Duo Android uygulamasıyla artık ekran paylaşımı da yapılabiliyor

Google Duo Android uygulaması kullanıcılarına önemli bir yenilik sunuyor. Artık uygulama üzerinden Android telefonların ekranını paylaşmak mümkün hâle gelecek.

Google’ın sesli ve görüntülü sohbet uygulaması Duo ile aile ve arkadaşlara teknik destek sunmak kolaylaşıyor. Duo’nun en yeni versiyonu, kullanıcılara konuşma esnasında Android telefonlarının ekranını paylaşma imkanını veriyor.

Bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların kamera değiştirme ikonunun üzerine yerleştirilen ekran paylaşımı ikonuna dokunmaları gerekiyor. Bu ikona dokunulduğunda önce Duo’nun ekranda görülen her şeyi göstereceğini belirten bir uyarı ortaya çıkıyor. Devam edildiğinde ise karşı tarafın görebileceği alan kırmızı bir çerçeve eşliğinde gösteriliyor. İki kırmızı buton ise kullanıcılara ekran paylaşımını geçici veya tamamen durdurma imkanını sunuyor.

Google Duo Android uygulamasında sunulan bu özellik, en azından şu aşamada, yeterince sağlıklı işlemiyor gibi görünüyor. Ekran paylaşımı özelliğini test eden pek çok kişi, farklı sorunlardan bahsediyor. Ekran paylaşımının son derece yararlı bir özelliğe dönüşmesi muhtemel olsa da, bunun için ilk etapta sorunların giderilmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER