Teknoloji

Google Duo Android uygulaması 1 milyar indirme sayısını geçti

google duo android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın görüntülü ve sesli görüşme uygulaması Duo‘nun macerası iki yıldan biraz daha uzun süre önce başlamıştı. Android Police sitesinde yer alan habere göre, uygulamanın Android versiyonunun yüklü olduğu cihaz sayısı 1 milyarı geçti. Google Duo Android uygulamasının 2017’nin temmuz ayında 100 milyon indirme sayısına ulaştığını hatırlayınca ara dönemdeki büyüme hızı daha da etkileyici hâle geliyor. Ancak bu noktada Duo’nun piyasaya çıkan Android telefonların neredeyse tamamında ön yüklü olarak sunulmaya başladığını unutmamak gerekiyor.

Geçtiğimiz mayıs ayı itibarıyla Duo’nun ön yüklü olduğu Android cihaz sayısının 500 milyon olduğu açıklanmıştı. Bu da yaklaşık altı ay içinde sayının ikiye katlandığını gösteriyor. Duo, Google I/O 2016’da mesajlaşma uygulaması Google Allo ile birlikte duyurulmuştu.

Duo 16 Ağustos 2016 itibarıyla yayınlanırken, Allo 21 Eylül 2016’da kullanıcılarla buluşmuştu. Duo’nun gösterdiği başarıyı yakalayamayan Allo, önümüzdeki mart ayı itibarıyla kapanacak.

Google son zamanlarda Duo’nun iPhone’larda da kullanılabildiğini hatırlatmaya çalışıyor. Şirket bunun için hazırladığı reklamları geçtiğimiz haftalarda yayınlamaya başlamıştı. Google Duo Android ve iOS uygulamaları bir süre önce tablet desteğiyle güncellenmişti.

İLGİLİ HABERLER