Teknoloji

Google Duo Android TV’lere geliyor

Google Duo Android TV'lere geliyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Meet için Chromecast desteğini duyuran Google, şimdi de bireysel tüketicilere yönelik görüntülü konuşma uygulaması Duo’yu Android TV’ye getiriyor. Yerel uygulama biçimindeki bu uygulama sayesinde kullanıcılar görüntülü görüşmelerini televizyonlarından başlatabilecekler.

Google Duo Android TV uygulamasının beta versiyonu önümüzdeki haftalarda çıkacak. Uygulama içinden hem bire bir görüşmeleri hem de grup video görüşmelerini gerçekleştirmek mümkün olacak. Google, konuyla ilgili blog yazısında “”TV’nizin yerleşik bir kamerası yoksa, bir USB kamera takmanız yeterlidir.” ifadesini de kullandı.

Bu hamle Google’ın video iletişim uygulamalarını daha büyük ekranlara getirme çalışmalarının bir parçası niteliğini taşıyor. Google Meet için Chromecast desteği ekleyerek şirket, insanlara iş toplantılarını gerçekleştirmek için daha fazla esneklik tanımıştı. Evinizdeki kanepe ve TV ekranının birleşimi bir PC ya da telefonu kullanmaktan daha rahat bir ortamı sağlayacaktır.

Meet gibi Google Duo da Google’ın yazılımını çalıştıran Nest Hub, Nest Hub Max ve diğer akıllı ekranları destekliyor. Platformların genişlemesi ve insanların Meet kullanabilecekleri yolları çeşitlendirmek Google’a Zoom ve Microsoft Teams karşısında biraz daha zemin kazandıracaktır. Üstelik bu çabalar uzun vadeli görülüyor olmalı, çünkü blok yazısının sonunda video görüşmelerinin yakın zamanda hayatımızdan çıkmayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER