Manşetler

Google Duo FaceTime ve Skype’ın rakibi olacak

Google Duo
Google Duo
Görsel: Pocket-lint

Google I/O 2016 geliştirici etkinliğinin açılış konuşması sırasında tanıtılan yeni servislerden biri de Duo oldu. Google Duo iOS ve Android için geliştirilmiş basit bir video görüşme uygulaması olma özelliğini taşıyor.

Apple’ın FaceTime ve Microsoft’un Skype görüntülü görüşme servislerine rakip olarak çıkarılan bu yeni uygulama sistemi mümkün olduğu kadar basit şekilde çalışıyor.

Uçtan uca şifreleme desteği sunan Duo yavaş, düşük bant genişlikli internet bağlantıları üzerinde bile çalışıyor. Ayrıca Google’ın geliştirdiği Knock Knock adlı yenilikçi bir işlevi de barındırıyor.

Knock Knock sayesinde Duo bir video görüşmesi başlamadan önce karşı tarafın bekleme hâlindeki görüntüsünü sizin ekranınıza yansıtıyor. Böylelikle kullanıcılar arayan kişinin ne yaptığını daha önceden görme fırsatı elde ediyor.

Bu şekilde alıcı taraftaki kişi gelen çağrıya cevap verme konusunda daha iyi fikir sahibi oluyor. Örneğin arayan aile üyeleriyse, daha hızlı şekilde video görüşme başlatmaya istekli ve hevesli oluyor.

Google bu teknolojinin çok hızlı olduğunu ve bir çağrının kabul edilmesiyle görüntülü görüşmenin başlaması arasında herhangi bir gecikme olmadığının altını çiziyor.

Google Duo Android ve iOS için önümüzdeki yaz, şirketin WhatsApp ve Messenger’a rakip olarak çıkacağı yeni mesajlaşma uygulaması Google Allo ile birlikte çıkacak.

İLGİLİ HABERLER