Teknoloji

Google Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli markası oldu

Google ve Apple son yıllarda, pek çok alanda olduğu gibi, dünyanın en değerli markası olma konusunda da rekabet içinde. Geçtiğimiz yıl bu mücadeleden Apple galip çıkmış olsa da, 2014’te işler değişti ve Google ”dünyanın en değerli markası” olma unvanını Apple’ın elinden aldı. Millward Brown’un her yıl düzenlediği BrandZ araştırmasında Google 158 milyar 843 milyon dolarlık marka değeriyle listenin zirvesinde yer alırken, Apple 147 milyar 880 milyon dolar marka değeriyle ikinci sıraya geriledi.

google-logo-280613

Listede ilk 10’a giren diğer şirketlerse sırasıyla IBM, Microsoft, McDonald’s, CocaCola, Visa, AT&T, Marlboro ve Amazon oldu. Facebook bir önceki yıla göre 10 sıralık bir sıçramayla 21.’liğe çıkarken, Samsung bir sıra yükselmeyi başararak 29. oldu. LinkedIn ise 12 milyar 407 milyon dolarlık marka değeriyle listeye 78. sıradan girmeyi başardı.

Millward Brown’ın verilerine göre, ilk 100’e girmeyi başaran şirketlerin toplam marka değeri 2.9 trilyonu buluyor. Araştırma şirketi bu sonuçlara dünya çapında 150 bin tüketiciyle yaptığı röpörtajlardan gelen verileri kullanarak ulaşıyor.

İlgili >> Millward Brown

İLGİLİ HABERLER