Teknoloji

Google Dropbox ve Box gibi uygulamalara Gmail entegrasyonları getiriyor

Google Türkiye google fransa

Google şirketlere kurumsal çözümler sağladığı G Suite için hazırladığı yeni Gmail entegrasyonlarını duyurdu. Bu entegrasyonlar sayesinde G Suite kullanıcıları bazı uygulamalarda yapacakları işleri doğrudan Gmail üzerinden gerçekleştirebilecek.

Bu entegrasyonlardan biri, kısa süre önce bireysel Gmail kullanıcılarına sunulan ve oldukça yararlı olan Dropbox entegrasyonu. Dropbox eklentisi sayesinde kullanıcılar Gmail ekranı üzerinden Dropbox bağlantıları gönderebiliyor veya Dropbox’a doğrudan dosya kaydedilebiliyor. Box eklentisi de e-postalardaki eklerle çalışmayı kolaylaştırmasının yanı sıra doğrudan Box hesabı üzerinden dosya transferini sağlıyor.

Gmail e-postada bir Jira veya BitBucket bağlantısı tespit ettiğinde ise devreye Atlassian Bulut Eklentisi girecek. Bu eklenti sayesinde belli görevler doğrudan Gmail üzerinden yapılabilecek. Egnyte kullanıcıları ise gelen ekleri Egnyte’a kaydedebilecek ve Gmail penceresin kapatmadan dosya ve klasörlere bağlantı verebilecek.

Google entegrasyonlarla G Suite’in cazibesini artırmayı hedefliyor

Google her geçen gün daha fazla şirket tarafından kullanılan kurumsal platformunu rakiplerinin önüne çıkarmaya çalışıyor. İnternet devi, üçüncü taraf uygulamalarla olan entegrasyonların da hedefine ulaşma konusunda kendisine yardımcı olacağına inanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER