Teknoloji

Google’ın kargo amaçlı drone hava aracı iş başında

google-project-wing-131015

Müşterilerine drone aracılığıyla ürün teslimatı yapmayı planlayan tek şirket Amazon değil. Google da, birkaç yıldır Google X altında yürüttüğü “Project Wing” ile insansız hava araçlarıyla kargo iletimi konusunda çalışmalar yapıyor. Twitter aracılığıyla yayınlanan yeni bir video, şirketin çabalarının meyvelerini toplamaya yaklaştığını gözler önüne seriyor.

Risk sermayesi şirketi Sequoia Capital’ın ortaklarından Aaref Hilaly tarafından paylaşılan videoda görülen insansız hava aracı, uzaktan kumandalı bir uçak ve dört pervaneli bir aracın melezi olduğu izlenimini uyandırıyor.

Google’ın drone’u pervaneleri yardımıyla dikey olarak havalanabiliyor. Kalkışın ardından ileri itişi ve kanatları kullanan araç, A noktasından B noktasına daha verimli bir şekilde uçabiliyor. Hedef noktaya ulaşılmasının ardından oldukça gergin bir olta ipi aracılığıyla kargo aşağıya indiriliyor. “Yumurta” olarak adlandırılan bir elektronik aksam ise paketin yere iniş yapmadığını tespit ediyor ve drone’a yeniden yola devam edip edemeyeceğini söylüyor.

Google’ın kargo drone’unu geliştirmesindeki en büyük amaç, Amazon Prime Air’e rakip olabilecek bir teslimat servisi oluşturmak. Paylaşılan video Google’ın önemli bir mesafe aldığını gösterse de, drone’ların serbest dolaşımı için henüz zaman olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER