Teknoloji

Google Drive’ın Linux desteği için çalışmalar sürüyor

Google’ın bir önceki gün faaliyete geçen bulut tabanlı depolama sistemi Google Drive şu an için Windows ve Mac platformlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Ancak Google, servisin Linux masaüstü ortamına da entegre edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü ortaya çıktı. Google Dokümanlar Topluluk Yöneticisi Theresa Wu, Google+ üzerinden bu bilgiyi paylaştı.

Android’in temelini oluşturan Linux’un Google Drive’ın desteklediği platformlar arasında en azından şu an için yer almıyor olması bir WordPress / Linux Danışmanlık üyesi olan Chad McCullough’ın dikkatini çekmiş. McCullough, Linux desteği verilmediği sürece Dropbox’a bağlı kalmak zorunda olduğunun da altını çizdi, burada Google’a da üstü kapalı bir tehdidin savurulduğunu düşünebiliriz. Danışman mesajını Google’ı sevdiklerini, ancak Google’ın da Linux’a aynı sevgiyi göstermesini beklediklerini dile getirdi.

Theresa Wu, yukarıda Google+ üzerinden dile getirilen bu şikayete cevap olarak Linux versiyonu üzerinde çalışmaya devam ettikleri şeklinde bir cevap vermiş. Linux kullanıcıları, biraz daha sabır.

İlgili – Google+ (Chad McCullough)
İlgili – Google+ (Theresa Wu)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER