Teknoloji

Google Drive’ın iOS ve Android uygulamaları memnun edici özellikler kazanmak üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Uygulamalar blogu arama devinin duyurusunu yapmayı planladığı bazı yenilikleri daha erken duyurarak rol çalmış oldu. Buna göre Google Drive servisinin iOS ve Android uygulamalarına bir güncelleme geliyor. İlgili Twitter hesabı üzerinden geçilen tweet hızlı bir şekilde kaldırılmış olsa da, ok bir kere yaydan fırladı.

Buna göre iOS kullanıcıları, Google Drive bu platforma geldiğinden beri en önemli yeniliği kazanacak bu, uygulama içinde dokümanları doğrudan düzenleme özelliği olacak. Mevcut Google Drive uygulaması dosyaları düzenlemek isteyen kullanıcıları Safari’ye yönlendiriyor ve bu internet tarayıcısı üzerinden web tabanlı versiyonu açmaya zorunlu kılıyordu. Çevrimdışı düzenleme desteğinin olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor. Bu arada iOS uygulamasının Google Sunumlarını da destekleyeceği belirtildi.

Söz konusu güncelleme Android kullanıcılarına daha fazla avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Güncelleme geldiğinde klasörler için tam destek sağlanmış olacak. Hesap tablolarını sıklıkla kullananlar da yeni tablolar oluşturma ve düzenleme işlevlerinden fazlasıyla memnun kalacaktır. Henüz halka açılmayan sürümde dokümanlara yorum yapma özelliği de bulunacak. Google’ın yeni Drive güncellemesini ne zaman yayınlayacağı bilinmiyor, ancak tahmin ediyoruz ki, çok fazla beklemeyeceğiz.

İlgili >> TechCrunch, Twitter (Google Uygulamalar)

İLGİLİ HABERLER