Teknoloji

Google Drive’a Android tabletler ve katlanabilir telefonlara özel önemli güncelleme

google drive

Bu hafta başında Google, Google Workspace için önemli iyileştirmeler getireceğini duyurmuştu. Gelen iyileştirmeler ve güncellemeler, özellikle Android ve katlanabilir telefon kullanıcılarını hedef alıyor ve artık tüm kullanıcılara ulaşmış durumda bulunuyor. Yapılan yenilikler arasında, Google Drive’ın tabletler ve katlanabilir telefonlar için yenilenmesi büyük önem taşıyor.

Google’ın bu yeni güncellemesiyle, web sürümüne daha yakın ve kullanıcı dostu bir Drive deneyimi sunuluyor. Güncelleme, gezinme sistemini yeniliyor ve klasörler ile alt klasörler arasında daha hızlı geçiş yapılmasını sağlıyor. Ayrıca, son değişiklik tarihi ve her dosyanın kapladığı depolama alanı gibi daha ayrıntılı bilgiler de kullanıcılara sunuluyor.

Google Drive artık Material 3 tasarım dilinde

Bu güncelleme kapsamında, Material 3 tasarımına geçiş yapılıyor. Izgara görünümü bundan böyle karttaki her klasörü ve dosyayı, dosya adı önizlemenin altında değil, üstünde gösteriyor. Sol tarafta yer alan gezinme ve uygulama çubuğu birleştirildi ve dosya görünümü için yuvarlatılmış köşelere sahip ayrı bir bölüm oluşturuldu. Bunlara ek olarak, yepyeni bir renk paleti de bu değişikliklere eşlik ediyor.

Google, bu yeni sürümün tüm Google Workspace müşterilerine ve kişisel Google hesabı olan kullanıcılara erişime açıldığını açıkladı. Google Drive’daki bu yenilikler, Mart ayından bu yana devam eden Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’daki düzenleme biçimindeki değişiklikler ve daha büyük mobil cihazlara yönelik iyileştirmelerle birlikte Google Workspace kullanıcılarının deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Bu gelişmeler, Google’ın mobil platformlardaki kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirme çabasını gösteriyor ve kullanıcılara daha etkili ve verimli bir çalışma ortamı sunmayı hedefliyor.

Video: Uygun fiyatlı katlanabilir telefon Tecno Phantom V Fold ile tanışın

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER