Teknoloji

Google Drive yeni yüzüyle Gmail’e yakınlaşıyor

google driveGoogle kısa bir süre önce Gmail’i hem görsel açıdan yenilemiş hem de yeni özellikler eklemişti. İnternet devi benzer bir işlemi şimdi de depolama servisi Google Drive için uyguluyor. Drive’ın web sürümü, görsel açıdan akıllara Gmail’i getiren bir tasarımla yenileniyor.

Drive’ın yeni yüzü kullanıcılara Gmail’de olduğu gibi yeni özellikler getirmiyor. Yeni tasarımla birlikte renk şemasını değiştiren Google, buton ve ikonların konumlarında da değişikliğe gidiyor. Şirketten yapılan açıklamada, tasarım değişikliğinin en güncel Material Design prensipleri çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Buna ek olarak, yeni arayüzün Drive kullanıcıları için daha tepkisel ve verimli bir deneyim sunmasının ve görsel bakımdan diğer G Suite uygulamalarıyla bütünleşik bir görüntü oluşmasının amaçlandığının altı çizildi.

Yapılan küçük değişiklikler arasında göze ilk olarak ikonların konumlarının değiştirilmesi çarpıyor. Ayarlar dişlisini ve yardım merkezi butonunu arama çubuğuyla aynı çizgiye alan Google, özel şirket logolarını ise sağ üst köşeye taşıyor. “Yeni” ikonunun yenilenmesi, yazı tiplerinin ve başlıkların değiştirilmesi ve arka plan renginin beyaz olması da değişiklikler arasında yer alıyor.

Yeni Google Drive tasarımları, tüm G Suite versiyonları için dağıtıma çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, yeni tasarımın kısa bir süre içinde tüm Drive kullanıcılarına ulaşacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER