Teknoloji

Google Drive yapay zekâ ile “Benimle Paylaşılanlar” içeriklerini düzenleyecek

google drive yapay zekaGoogle Drive’ı yoğun biçimde kullananlar, “Benimle Paylaşılanlar” bölümünün kolaylıkla dağılabildiğini ve bölümün içinde gezinmenin zorlaştığını bilir. İnternet devi, bu sorunu da yapay zekâ ile çözmeye hazırlanıyor. Google Drive yapay zeka ile “Benimle Paylaşılanlar” bölümünü akıllı biçimde organize etmeyi planlıyor. Bu plan çerçevesinde yapay zekânın kullanıcının aradığı dosyalar konusunda tahminde bulunması amaçlanıyor.

Google Drive, kullanım şekline bağlı olarak binlerce dosyayı barındırabiliyor. Bu dosyaların büyük kısmını da kullanıcılarla paylaşılan içerikler oluşturabiliyor. Ancak dosya paylaşımının fazla olması durumunda aranan içerikleri bulmak zorlaşabiliyor. Bu da yapay zekânın potansiyel yardımını daha önemli hâle getiriyor.

Yapay zekâ ile desteklenecek olan Google Drive, kullanıcılarına aradıkları içerikleri tahmin etmeye başlayacak. Buna ek olarak, ilgilenilmesi muhtemel içerikler de Google tarafından öne çıkarılacak. İçerik sahibine göre arama yapmanın en popüler yöntem olduğunu belirten Google, “Benimle Paylaşılanlar” bölümünde içeriği paylaşan kişiye göre bir düzenleme seçeneği de sunacak.

Hâli hazırda “Benimle Paylaşılanlar” bölümüne girenler genellikle bir dosya yığınıyla karşılaşıyor. Ancak yakında kullanıcıların karşısına sayfanın üst kısmındaki ekran görüntüsü gibi bir görünüm çıkacak. Hızlı Erişim bölümü kullanıcılara kişileri ve bu kişiler tarafından paylaşılan dosyaları gösterecek. Dosyaların listelendiği bölümde ise dosyayı paylaşan kişi ve paylaşım tarihi de görülecek. Google Drive yapay zeka desteğiyle paylaşımı ve kullanıcılar arasında ortak paylaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER