Teknoloji

Google Drive WhatsApp yedeklerini uçtan uca şifrelemeyecek

whatsapp android

google drive whatsappGoogle ve Facebook kısa süre önce güçlerini birleştirmiş ve WhatsApp kullanıcılarının sohbetlerini alan kısıtlaması olmadan Google Drive üzerinde yedeklemesinin mümkün olacağını açıklamıştı. Söz konusu değişiklik 16 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. 16 Kasım’a doğru geri sayım devam ederken, WhatsApp’tan kullanıcılara önemli bir uyarı geldi. Google Drive WhatsApp sohbetlerinin yedekleri için uçtan uca şifreleme uygulamayacak.

Uçtan uca şifreleme, WhatsApp’ın en önemli özellikleri arasında bulunuyor. Uçtan uca şifreleme sayesinde mesajlar sadece gönderen kişi ve alıcı tarafından okunabiliyor. Bu özellik uygulama üzerinden gönderilen mesajlar için hâlâ geçerli olsa da, Google Drive’da yedeklenen sohbetler için böyle bir işlem uygulanmayacak. WhatsApp verilerini Google sunucularında yedeklemek tamamen isteğe bağlı olsa da, WhatsApp şimdiden kullanıcılarını konuyla ilgili olarak uyardı.

Google sunucularında sakladığı dosyalar için sunucu tarafında şifreleme uyguluyor. Ancak The Economic Times, şifreleme anahtarlarının Google’ın elinde bulunduğunu ve bu anahtarların şirket tarafından kolluk kuvvetlerine verilebileceği belirtildi.

Google Drive WhatsApp yedekleriyle ilgili olarak yapılacak başka bir değişikliği de geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. 1 yıldan uzun bir süredir güncellenmeyen WhatsApp yedekleme dosyalarının da 12 Kasım itibarıyla Google Drive’dan kaldırılacağı belirtilmişti. Söz konusu değişikliklerin sadece Android cihaz sahiplerini etkileyeceğini, iPhone sahibi WhatsApp kullanıcıları için bir değişiklik olmayacağını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER