Teknoloji

Google Drive servisi çok yakında çıkabilir

Arama devi Google’ın uzun zamandır dedikodusu yapılan bulut tabanlı depolama servisi Google Drive’ın yakında çıkabileceği Wall Street Journal tarafından iddia edildi. Ne var ki, zaman penceresi konusunda henüz net bir durum söz konusu değil. Ücretsiz olarak sunulacağı söylenen bu servisin büyük miktarda dosyalara da belirli bir ücret karşılığında olanak sağlayacağı söyleniyor.

DropBox ve Box.net gibi bulut tabanlı depolama servisleriyle doğrudan rekabet etmesi beklenen Google Drive servisi bilgisayar ve Google sunucuları arasında dosyaların eş zamanlanmasını sağlayacak. Ayrıca bu servis Google Dokümanlar ve diğer servislerle de entegre edilmiş şekilde çalışacak. Google’ın bu servisiyle sunduğu imkanlardan kurumsal kullanıcılar da yararlanacak. Google Drive sayesinde çalışanlar aralarındaki dosya paylaşımını bu servis üzerinden yapabilecek.

Eğer drive.google.com adresine girerseniz, karşınıza Google’ın standart 404 sayfası yerine “Not found” mesajı barındıran, pek de kullanıcı dostu olmayan bir sayfa çıkıyor. Bu durum, Google’ın söz konusu servisi hazırlama aşamasında artık sona yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor. Aslında Google’ın bu servisi şimdiye kadar sunması bekleniyordu, ancak araya giren Google+ ve onun getirdiği yenilikler dalgası işi geciktirmiş olabilir. Belki önümüzdeki haziran ayı sonunda düzenlenecek Google I/O’ya kadar daha net bir şeyler görebiliriz.

İlgili – Wall Street Journal

[Görsel – Johannes Wigand]
İLGİLİ HABERLER