Teknoloji

Google Drive mobil uygulamalarının tasarımını web’e yaklaştırıyor

google drive mobil

Google Drive mobil uygulamaları, görsel açıdan Gmail‘in yeni tasarımına biraz daha yaklaşıyor. Material Design reçetesini Drive’ın mobil uygulamalarına da taşıyan Google, servisi küçük ekranlarda kullanmayı kolaylaştıracak yeni unsurlar sunuyor. Google Drive iOS ve Android uygulamaları da, masaüstünde görülen Ana Ekran sekmesiyle yenileniyor. Bu sekmede kullanıcı için o anda önemli olduğu düşünülen dosyalar gösteriliyor.

Google Drive hangi dosyaların önemli olduğuna birkaç faktör üzerinden değerlendirme yaparak karar veriyor. Son düzenleme zamanı, dosyanın paylaşım sıklığı, dosyaya gün içinde hangi zamanlarda erişildiği gibi kriterler değerlendirme esnasında bakılan unsurlar arasında bulunuyor. Ekranın alt kısmında yer alan navigasyon çubuğu da yeni tasarımla biraz daha sezgisel hâle geliyor. Yeni tasarımda Ana Ekran, Yıldızlı, Paylaşılan ve Dosyalar sekmeleri arasında geçiş yapmak kolaylaşıyor. Navigasyon çubuğuna uygulama içindeki Takım Drive’ları gibi farklı bölümlerden de erişilebiliyor.

Takım Drive’ları, Dosyalar bölümünde Drive’ım sekmesinin hemen sağında bir sekme olarak gösteriliyor. Drive’ım sekmesinin diğer tarafında ise Bilgisayarlarım sekmesi bulunuyor. Burada da bilgisayardan Google Drive’a yedeklenen dosyalar yer alıyor. Her dosya ve klasör üzerinden erişilebilen hareketler menüsünde ise en çok tercih edilen hareket ilk sırada gösteriliyor.

Google Drive mobil uygulamalarındaki tasarım değişikliğini önce iOS kullanıcıları görüyor. iOS cihaz sahipleri şimdiden yeni tasarımla tanışmaya başlamış durumda. Android kullanıcılarının ise 18 Mart’ı beklemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER