Teknoloji

Google Drive’ın masaüstü deneyimi için yeni dönem başlıyor

google drive

Google Drive hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar için hayat kurtarıcı bir servis. Drive sayesinde dosyaları özellikle mobil cihazlarda yedeklemek ve mobil cihazlardan buluttaki dosyalara erişmek kolaylaşıyor.

Bilgisayar tarafında ise farklı bir hikaye söz konusu. Google Drive’ın web uygulamasının kullanımı oldukça kolay. Ancak masaüstü uygulaması içinse iki farklı seçenek söz konusu. Kurumsal kullanıcılar için İşletme Sürümü olarak Türkçeleştirilen Drive File Stream bir uygulama bulunuyor. Bireysel kullanıcılar ise Backup and Sync (Yedekle ve Eş Zamanla) isimli uygulamadan yararlanıyor.

Bu durumun yol açtığı kafa karışıklığını ortadan kaldırmaya karar veren Google, gerekli adımı atmak için de zaman kaybetmedi. Drive File Stream için yayınlanan son güncellemeyle uygulamanın adı değişiyor. Yola Google Drive adıyla devam edecek olan uygulama, tüm kullanıcılar için tek durak olacak.

Backup and Sync’in fişi çekilecek olsa da, Google bunun için acele etmiyor. Şirket öncelikle uygulamayı tamamen hazır hâle getirmeye odaklanıyor. Daha sonrasında ise Backup and Sync’i kullananlara yeni uygulamaya geçiş için üç aylık bir süre verilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER