Teknoloji

Google Drive’da senkronizasyon sorunu dosyaların kaybolmasına neden oldu

google drive workspace

Google, Google Drive kullanıcılarının kişisel dosyalarının beklenmedik bir şekilde bulut servisinden kaybolduğunu iddia eden paylaşımlarını araştırdığını açıkladı. Sorunu yeni bir destek forumu başlığı altında kabul eden şirket, problemin Drive masaüstü uygulamasını kullanan sınırlı bir grubu etkilediğine inanıyor. Google, yaşananın Drive masaüstü uygulamasının 84.0.0.0 ila 84.0.4.0 sürümlerini kapsayan bir senkronizasyon sorunu olduğunu belirtiyor.

The Register’ın haberine göre, mayıs ayından bu yana Drive’a yüklenen tüm verilerini kaybeden kullanıcılardan biri, bu kötü sürprizi geçtiğimiz hafta fark ettiği ve şikayetini Google’ın topluluk destek sitesine iletti. Google’ın destek ekibi, eski bir DriveFS klasörünü yedeklemek ve geri yüklemeyi denemek gibi çeşitli veri kurtarma yöntemlerine yönlendirme yapsa da bunlar işe yaramadı.

Başlıktaki “Aynı soruyu ben de soruyorum” butonu hâlihazırda 127 kullanıcı tarafından tıklatılmış durumda. Yorumlarda da benzer sorunları dile getiren paniğe kapılmış kullanıcıları görmek mümkün oluyor. Bir kullanıcı “BT görevlisinin” dosyalara ilişkin herhangi bir iz bulamadığını, bir diğeri ise Google’ın sürücü teşhis verilerinin dışa aktarılmasını istediğini belirtti.

Google Drive ekibinden uyarılar geldi

Google Drive ekibinin Saitej isimli bir üyesi, kullanıcıları Drive’ın masaüstü uygulamasında “hesabın bağlantısını kes” seçeneğini tıklamamaları konusunda uyardı. Buna ek olarak, kullanıcılardan uygulama veri klasörünü silmemeleri veya başka bir yere taşımamaları da istendi. Saitej ayrıca kullanıcıların her ihtimale karşı uygulama klasörünün yedek kopyasını başka bir yerde almasını da önerdi.

İLGİLİ HABERLER