Teknoloji

Google’dan Drive kullanıcılarını rahatlatacak değişiklik

google drive

Google Drive, Dokümanlar ve E-Tablolar uygulamalarının kullanıcılarının yaşadığı bir kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Bu uygulamalardaki izin penceresini güncelleyen olan şirket, böylelikle dosya paylaşımı sürecini de kolaylaştırıyor. Yapılan değişiklikle birlikte paylaş butonuna tıklatıldığında paylaşılacak kişiler ve bağlantıda sunulacak olan izinler arasındaki ayrım daha belirgin hâle geliyor

Google’ın bu uygulamalarda şimdiye kadar sunduğu paylaşım penceresinde bu iki seçenek bir arada gösteriliyordu. Kullanıcılar tek bir pencerede hem gereksiz “bağlantıyı kopyala” butonunu hem de “paylaşılabilir bağlantı al” butonlarını görüyordu. Paylaşılan dosya üzerinde değişiklik yapma veya yorum bırakma gibi izinleri değiştirmek için açılır menü seçenekleri de aynı pencerede yer alıyordu.

Yapılan değişiklikle birlikte kullanıcıların dosyayı paylaşacakları kişileri seçtikleri alan daha belirgin hâle geliyor. Paylaşılacak kişilerin seçilmesinin ardından kullanıcıların izinler bölümüne geçmesi ve dosyaya erişenlerin sahip oldukları hakları belirlemeleri isteniyor. Yeni tasarımla birlikte kişiler ve gruplarla paylaşım arasındaki fark da belirginleşiyor.

google drive

Google’ın konuyla ilgili açıklamasında, değişiklikteki amaçlardan birinin istenmeyen kişilere dosya erişim izni verilmesi ihtimalinin aşağıya çekilmesi olduğu belirtildi. Dünya genelinde pek çok kişinin evden çalıştığını hatırlatan şirket, hatalı erişim izinlerinin yol açabileceği tehlikelerin engellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Google Drive için yapılan bu değişiklikten hem G Suite kullanıcıları hem de bireysel kullanıcılar yararlanabilecek. Ancak güncelleme ilk olarak G Suite’in hızlı yayın çemberindeki kurumsal müşterilerine ulaştırılacak. 26 Mayıs itibarıyla da genel dağıtım süreci başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER