Teknoloji

Google Drive’ın kullanıcı sayısı yakında 1 milyarı bulacak

google drive

google drive kullanici sayisiGoogle’ın bulut depolama servisi Google Drive yakında önemli bir kilometre taşına daha ulaşacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Google Drive kullanıcı sayısı yakında küresel ölçekte 1 milyarı bulacak.

Konuya ilişkin açıklama, Google’ın San Francisco’da düzenlediği Google Cloud Next konferansında yapıldı. Şirket 1 milyarıncı kullanıcının ne zaman servise giriş yapacağı konusunda bilgi vermezken, önümüzdeki hafta itibarıyla bu olayın gerçekleşeceğini belirtmekle yetindi.

Google Drive, Google’ın kullanıcı sayısı 1 milyarı bulan sekizinci servisi olacak. Daha önce söz konusu barajı aşan servisler arasında Gmail, Chrome ve Google Haritalar bulunuyor. Kullanıcı sayısı geçtiğimiz yıl itibarıyla 2 milyarı bulan Android ise hâli hazırda dünyanın en büyük mobil işletim sistemi olma unvanını taşıyor.

Google Drive kullanıcı sayısı geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen I/O 2017’de 800 milyonun üstünde olarak açıklanmıştı. 2012’de faaliyete geçen platformda trilyonlarca dosya saklanıyor. Google kısa süre önce platforma kurumsal kullanıcılara yönelik Team Drives ve File Stream gibi yeni özellikler eklemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER