Teknoloji

Google Drive kullanıcıların dosya kaybetme sorununa çözüm buldu

google drive workspace

Google Drive masaüstü uygulamasında bazı dosyaların kaybolduğu bir süre önce ortaya çıkmıştı. Sorunun basit bir güncellemeyle çözülemeyeceği anlaşılırken, Google dosyaların kurtarılması için atılması gereken adımların listesini paylaştı.

Drive’ın Windows veya macOS uygulamalarının en son sürümünü indirdikten sonra kurtarma aracını çalıştırmak gerekiyor. Bunu yapmak için menü çubuğundaki veya sistem tepsisindeki Sürücü simgesini tıklamak gerekiyor. Ardından Shift tuşuna basarak Ayarlar’a tıklanıyor ve “Yedeklemelerden kurtar” seçiliyor. Eğer işler yolunda giderse, kullanıcıların karşısına “Kurtarma başladı” yazan bir mesaj çıkıyor. İşlem tamamlandığında kurtarılan tüm dosyalar, “Google Drive kurtarma” isimli bir seçenek çıkacak.

Google herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda #DFD84 etiketiyle Drive masaüstü uygulamasıyla teşhis günlüklerini de dahil ederek geri bildirim gönderilebileceği belirtiliyor. Bazı sorun giderme seçeneklerine ek olarak, Google’ın destek sayfasıyla özetlenen komut satırı arayüzü aracılığıyla verileri kurtarmak da mümkün.

Google Drive kullanıcılarının küçük bir kısmı sorundan etkileniyor

Google Drive kullanıcıları bir süre önce dosyalarının eksik olduğunu fark etmişti. Bir kullanıcı mayıs ayından beri kaydettiği tüm dosyalarının kaybolduğunu belirtirken, Google sorunun sadece uygulamanın 84 sürümünü kullanan az sayıda Drive kullanıcısını etkilediğinin altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER