Teknoloji

Google Drive iPhone kullanıcılarının Android’e geçişini kolaylaştırıyor

google drive iphone yedeklemeGoogle Drive iPhone kullanıcılarının Android’e geçişini kolaylaştıracak yeni bir özelliğe kavuştu. Platforma eklenen son özellik sayesinde takvim, kişiler, fotoğraflar ve videolar rahatlıkla yedeklenebiliyor.

Google Takvim’i düzenli olarak güncelleyen ya da fotoğraflarını Google Fotoğraflar’da yedekleyen kullanıcılar için Google Drive’ın yeni özelliği pek heyecan verici olmayabilir. Ancak bu servisleri kullanmayanlar için Drive’ın her şeyi manuel olarak transfer etme zahmetini ortadan kaldırdığı söylenebilir. Bunun için sadece ayarlar sayfasına gidip yedekleme sürecini başlatmak gerekiyor.

Google Drive iPhone yedeklemesini birkaç saat içinde tamamlayabiliyor

Google Drive, tüm bu yedekleme sürecini birkaç saat içinde tamamlayabiliyor. Ancak bu yedekleme işlemi süresince Google Drive’ı sürekli ekranda aktif olarak tutmak gerekiyor. Şirket, yedekleme işlemi sırasında telefonun şarjda olmasını ve kablosuz ağa bağlanılmasını tavsiye ediyor. iPhone’dan Android’e geçiş yapacakların SMS’lerinin kaybolmaması adına iMessage’ı kapatmaları gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER