Teknoloji

Google Drive iOS ve Android uygulamaları güncellendi, iOS tarafında düzenleme yetenekleri artırıldı

Google, iOS ve Android için beklenen Google Drive uygulama güncellemelerini çıkardı. Google Drive’ın iOS versiyonuna Google Dokümanlarını doğrudan uygulama içinden düzenleme desteği geldi. Bu işlev uygulamanın Android versiyonunda bir süredir bulunmaktaydı, iOS tarafında da eksiklik kapatılmış oldu. Bu arada Google iOS kullanıcılarına yeni bir doküman oluşturma, yazı formatlama imkanı da tanıyor. Yapılan bu değişiklikler dokümana katkıda bulunan diğer kullanıcılar tarafından gerçek zamanlı şekilde görüntüleniyor.

Yukarıda saydığımız yeniliklere ek olarak iOS kullanıcıları Google Dokümanlar altında tutulan sunum dosyalarını iOS cihazları üzerinden tam ekran modunda görüntüleyebiliyor. Klasör oluşturma, yeni oluşturulan bu klasörlere dosya ekleme, cihazdan fotoğraf veya video gibi içerikleri doğrudan yükleme gibi işlevler de Google Drive’ın iOS uygulamasının yenilikleri arasında bulunuyor.

Google, yayınladığı yeni bir video ile Google Drive’ın iOS ve Android uygulamalarına gelen yenilikleri paylaştı. Google Drive kullanıcıları hesap tabloları oluşturma ve düzenleme yeteneğine sahip olsa da, bu işlev iOS ve Android uygulamalarında henüz sunulmuyor. Tahmin ediyoruz  ki, yakın gelecekte bu yenilikler de uygulamalara eklenecektir. Zaten Google bu desteğin çok yakında geleceği şeklinde bir açıklama da yapmıştı.

Google iOS kullanıcıları için birçok yenilik sunarken Android kullanıcılarını da boş geçmedi. Ancak Android uygulamasının yenilik bakımından biraz daha azla yetindiğini söylemek gerek. Yorum gönderme ve yorumlara cevap verme tarafında birtakım yenilikler yapıldı. Google Drive’ın iOS ve Android uygulamalarını aşağıdaki ilgili mağaza bağlantılarını takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play Store, Google Drive Blog

İLGİLİ HABERLER