Teknoloji

Google Drive ile ilgili yeni sızıntı 5 GB ücretsiz alanı ve mobil uygulamayı müjdeliyor

Google’ın yeni bulut depolama servisi Google Drive’ın hazırlıklarını tamamladığı ve çıkış için artık hazır olduğu haberleri gelmişti. GigaOM’a konuşan kaynaklar çıkışın nisan başında, 1 GB’lık ücretsiz depolama alanı ve Google Dokümanlar’ınkine benzer bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gerçekleşeceğini söylemişti. Yalnız yeni çıkan bir ekran görüntüsü daha fazlasının yolda olduğunu haber veriyor.

Talk Android sitesi Google Drive’ın kullanıcı kayıt sayfasının ekran görüntüsünü yayınlamış. Kullanıcılar servise kayıt olduklarında daha önce söylenenin aksine 1 GB değil 5 GB’lık ücretsiz alan elde edecek. Google böylelikle 2 GB veren Dropbox ile rekabette bir adım öne geçmiş olacak. Dosyalar sadece masaüstüyle kısıtlı olmayacak. Web sitesinde yazdığına göre bulut sunucularında saklanan dosyalara masaüstü bilgisayar, cep telefonu, tablet veya drive.google.com üzerinden erişmek mümkün olacak. Servis Dropbox ve diğerleri gibi işleyecek, kullanıcılar tek bir cihaz üzerinden dosyalara erişip değişiklik yapabilecek, bu değişiklik her yerde geçerli olacak.

Google’ın kendine ait destek sayfasındaki bilgiler bir Android uygulamasının da sunulacağını belirtir şekilde güncellenmiş. Böylelikle kullanıcılar hareket hâlindeyken de dosyalarına kolaylıkla erişip onları düzenleyebilecek. Bu arada sayfada Google kullanıcıları, özellikle mobil kullanıcıları servis sağlayıcılarından aldıkları kotayı idareli kullanması hususunda da uyarıyor gibi görünüyor.

İlgili – Talk Android

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER