Teknoloji

Google Drive içinde dosya aramak kolaylaşıyor

Google Drive popüler bir depolama çözümü olsa da, bazı özellikleri kullanıcıları tarafından pek fazla sevilmiyor. Arama özelliği de bunlar arasında yer alıyor. Kullanıcıların akıllarından geçeni arama kutusuna yazmaları, her zaman diledikleri sonucu bulmalarını sağlamıyor. İnternet devi, bu durumu değiştirmek için harekete geçti.

Gmail’den ilham alan Google, Drive’ın arama kutusunun altına yeni filtreler yerleştirdi. Bu filtreler sayesinde kullanıcılar hızla ve kolaylıkla arama terimleri üzerinde ince ayar yapabilecek. Google’ın paylaşımı; sonuçların dosya tipi, değiştirilme tarihi ve konum gibi bilgiler doğrultusunda sınıflandırılabileceğini gösteriyor.

Google Drive’da dosyaları filtreleme seçeneği zaten mevcuttu. Ancak bu seçenek, bir alt menüye gizlenmişti. Dolayısıyla pek çok kullanıcı bu filtreleme seçeneklerinin varlığından habersizdi.

google driveGoogle Drive kullanıcılarının bu filtreleme seçeneklerini görmemesi artık adeta imkansız hâle geliyor. Hâlihazırda beta aşamasında olan bu filtreleri denemek için buradan kayıt olmak gerekiyor. Filtreler beta testinin sonunda tüm Google Workspace kullanıcılarına açılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER