Teknoloji

Google Drive için yeni masaüstü uygulaması

google drive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Drive kullanıcılarının dosyalarını yedekleme ve eş zamanlama yöntemlerini yenilemeye devam ediyor. Şirket şimdi de Mac ve Windows için hazırladığı yeni masaüstü uygulamasını dağıtıma çıkardı.

Drive masaüstü uygulaması, 2018 çıkışlı Backup and Sync (Yedekle ve Eş Zamanlama) ve Drive File Stream uygulamalarının yerini alacak. Söz konusu uygulama, kurumsal kullanıcılar için hazırlanmıştı. Google Workspace’in herkese açılmasıyla birlikte ayrı eş zamanlama yöntemleri kullanmanın bir anlamı kalmadı.

Google’dan verilen bilgiye göre, yeni uygulama yerini aldığı iki yazılımın en iyi yönlerini birleştirecek. Kullanıcılar fotoğraf ve videolarını Drive’ın yanı sıra Google Fotoğraflar üzerinde de eş zamanlayabilecek. Buna ek olarak, bilgisayardaki Drive dosyaları da uygulamada yansıtılacak.

Uygulama kullanıcılara masaüstü ve belgeler gibi yerel klasörleri eş zamanlama imkanını da verecek. Microsoft Outlook ve Meet’in takvimleriyle entegre çalışan uygulama, Microsoft Office dosyalarını düzenleyenleri gerçek zamanlı olarak görmeyi de mümkün kılacak.

Drive File Stream uygulamasını kullananların pek fazla değişiklik yapması gerekmiyor. Google bu uygulamanın ismini Masaüstü İçin Drive olarak değiştirirken, Backup and Sync’in özelliklerini de sisteme ekliyor. Backup and Sync kullanıcılarına ise bilgilerini taşımaları için 1 Ekim’e kadar süre verildi. Uygulama bu tarihten itibaren çalışmayacak.

İLGİLİ HABERLER