Teknoloji

Google harita yapım aracını kolay erişim için Google Drive’a yerleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-drive-haritalarim-020715

Google, “Haritalarım” adını verdiği aracıyla kullanıcılarının da harita yapım sürecine katkıda bulunmasının önünü açıyor. Söz konusu aracın biraz arka planda kaldığını düşünüyor gibi gözüken internet devi, Haritalarım’ı daha kolay erişilebilmesi için depolama servisi Google Drive’a yerleştirdi.

Haritalarım’ın Google Drive’a eklenmesi sayesinde kullanıcıların ihtiyaç duyduklarında özel haritalar oluşturması teşvik edilirken, özel haritaların Google Drive’da saklanan diğer doküman ve formlara eklenmesi de kolaylaştı. Google Drive desteğinin özel haritaları daha hızlı bulmayı sağlayacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Haritalarım bir süredir kullanımda olsa da, bu araca erişim hiç de kolay değildi. Bundan böyle, Google Drive’ın kırmızı “Yeni” butonu üzerinden Haritalarım’ı açmak mümkün olacak. Yazılım devi, artık Google Drive üzerinden erişilebilen Haritalarım’ın konferans veya yürüyüş gibi etkinliklere katılanları yönlendirmek için çok kullanışlı bir araç olduğuna dikkat çekti. Haritalarım’ın Google Drive’daki diğer dokümanlardan veri çekebilmesi ise entegrasyonun en güzel yönleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER