Teknoloji

Google Drive Gizlilik Ekranı ile ekstra koruma sağlıyor

google drive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Drive iOS ve iPadOS uygulamaları için yayınlanan son güncelleme, “Gizlilik Ekranı” adı verilen yeni bir özelliği kullanıcılara sunuyor. Bu özellikle birlikte iPhone veya iPad’de Google Drive’ı açanların Face ID veya Touch ID ile doğrulama yapması zorunlu hâle getirilebiliyor. Kullanıcılar böylelikle önemli iş belgelerini ve hassas kişisel dosyalarını meraklı gözlerden koruyabiliyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde Gizlilik Ekranı’nı başka uygulamalardan Google Drive’a döner dönmez aktif hâle getirilecek şekilde ayarlanabiliyor. Ancak sürekli bir doğrulama süreci istemeyenler bu ekranın görülmesini 10 saniye, 1 dakika veya 10 dakika boyunca erteleyebiliyor. Böylelikle çoklu görev süreci biraz daha rahat hâle geliyor.

Gizlilik Ekranı’ın “yüzde yüz güvenlik” sağlamadığını belirtmek gerekiyor. Bu özelliğin aktif hâle getirildiği ayarlar ekranında Google; Gizlilik Ekranı’nın Drive’a gelen bildirimler, “belli” Siri işlevleri, Dosyalar uygulamasıyla paylaşılan dosyalar, Fotoğraflar uygulamasıyla paylaşılan fotoğraflar ve “diğer sistem işlevleri” için koruma sağlamayabileceği uyarısı yapılıyor.

Digital Trends’in haberine göre, bu Google Drive özelliği için ilk işareti geçtiğimiz ay verdi. Ancak uygulama için yayınlanan son güncellemenin notlarında bu özelliğin varlığından açık biçimde bahsediliyor. Google Drive’ın kısa süre için sunulan şifreyle koruma özelliğinden uzun zaman sonra gelen bu ekstra koruma imkanı, kullanıcılara bir rahatlık sağlayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER