Teknoloji

Google Drive geliştiricilere özel yeni özelliklerle iCloud’a yaklaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Drive servisine bağlı uygulama geliştiren yazılımcılar için yayınladığı Drive SDK yazılım geliştirme aracına yeni eklentiler yaptı. Uygulama bilgilerini, ayarlarını ve depolananları Google Drive üzerinde güvenli bir şekilde saklamaya olanak sağlayan özelliklere kapı açan SDK’ya gelen yeniliklerden ilki uygulama veri klasörleri olarak adlandırılıyor. Bu klasörlerde konfigürasyon dosyaları veya uygulama durum verileri gibi kullanıcıya gösterilmesi istenmeyen dosyalar saklanabiliyor. Kullanıcı bu klasörlerin içindekileri görmüyor; sadece uygulamaların ne kadar veri harcadığını öğrenebiliyor ve istediği takdirde Uygulamaları Yönetme ekranı üzerinden toptan silme işlemi yapıp Google Drive alanında boş yer açabiliyor.

google-drive-logo

Gelen ikinci yenilik ise özelleştirilmiş nitelikler olarak adlandırılabilir. Bu da yazılımcıların basit nitelikte verileri saklaması için anahtar-değer şeklinde çiftleri kullanmasına izin veriyor. Bu anahtarlar ve değerler gizli şekilde tutulabileceği gibi diğer uygulamaların da görülebileceği şekilde açık edilebiliyor. Google bu sürecin kullanımına bir dokümanın gözden geçirme süreci boyuncaki durumunu izlemeyi örnek gösteriyor. Yazılımcı bu dokümandaki kelime sayısını veya en son düzenlenme tarihi bilgisini kullanıcının cihazındaki diğer uygulamalar da görecek şekilde açık edebilir.

Google’ın Drive SDK’sına bu şekilde uygulama geliştirme odaklı unsurlar eklemesi servisin, Dropbox gibi, dosyalar için basit bir depolama alanı olmakla sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Bu arada Drive SDK’nın iCloud’dan en büyük farkı çapraz platform desteğine sahip olması. Yani, ister iOS ister Android yazılımcısı olun, Drive SDK ile sunulan imkanlardan faydalanabilirsiniz.

İlgili >> Google Apps Geliştirici Blogu

İLGİLİ HABERLER