Teknoloji

Google Drive dosyalarınıza kimin erişebileceğini söyleyecek

google drive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google driveGoogle güncellenmiş Erişim Kontrolcüsü aracını çıkardı. Bu araç sayesinde Google Drive’da depolanan bir dosyayı başkasıyla kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Bu dosya iki iş arkadaşı ya da 30 kişilik bir ekip arasında rahatlıkla paylaşılabilir.

Söz konusu özellik, içinde bir Drive dosyası bulunan bir e-posta iletisi, takvim daveti ya da başka türlü bir not gönderdiğinizde, sizi uyarıyor. Ayrıca alıcının erişim izninin olmaması durumunda, dosya izni ayarlarını değiştirmek isteyip istemediğinizi soruyor. Dosyayı birden fazla alıcıya gönderdiğinizde, Erişim Kontrolcüsü dosyaya erişimi olmayan isimleri ve e-posta adreslerini gösterecek.

Buna ek olarak, artık Team Drive’daki dosyalar da destekleniyor. Ayrıca dosyaya kimlerin erişim ihtiyacı duyduğunu görmek, dosya paylaşımını sadece belirli alıcılara özel biçimde varsayılan hâle getirmek de mümkün oluyor. Eğer bir G Suite yöneticisiyseniz, kullanıcılarınız için var olan paylaşım seçeneklerini de kontrol edebilirsiniz.

Google Drive’ın bu özelliği önümüzdeki iki hafta içinde tüm G Suite versiyonlarına gelecek. Bu arada Google, şubat ayı sonunda G Suite için entegre Hangouts Chat özelliğini kullanıma açmıştı. Bunun sayesinde de kullanıcılara kendi aralarında veya gruplarda mesaj gönderme imkanı tanınmıştı. Ayrıca bu araç sayesinde projelerde ortak çalışmak ya da paylaşılan takvimlerin uygunluğuna göre toplantıları belirlemek de mümkün hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER