Teknoloji

Google Drive’ın ekstra depolama alanı fiyatlarında indirim

Google bulut depolama servisi Google Drive’da ekstra depolama alanı satın alan kullanıcıların ödemesi gereken aylık bedellerde indirime gitti. 15 GB’lık bir alan kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaya devam ederken, kullanıcılar ayda 1.99 dolar karşılığında 100 GB’lık bir depolama alanına sahip olacak. Kullanıcıların daha önce 100 GB’lık bir alan için aylık 4.99 dolar ödemeleri gerekiyordu.

google-drive-logo

1 TB’lık depolama alanı için ödenmesi gereken aylık ücretin ise 49.99 dolardan 9.99 dolara inmesiyse gerçekleştirilen indirimlerin en dikkat çekicisi olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcılar satın aldıkları Google Drive alanlarını Google+ Photos ve Gmail gibi diğer Google servislerinde de kullanabiliyor.

Google gerçekleştirdiği indirimi kullanıcılara anlatırken de ilginç örneklere yer verdi. Örneğin 1 TB’lık alan satın alan bir kullanıcının önümüzdeki 200 yıl boyunca her gün iki ”selfie” çekse bile bu alanı doldurması mümkün olmayacak. Google bu hamlesiyle depolama alanındaki önemli rakiplerinden Dropbox’a karşı ciddi bir avantaj elde etmiş oldu. Dropbox’ta 100 GB’lık bir alan için 9.99 dolar, 500 GB’lık alan içinse 49.99 dolar ödemek gerekiyor.

İlgili >> Google Drive

İLGİLİ HABERLER