Teknoloji

Google Drive’da paylaşılan dosyalar üzerindeki eylemler sınırlandırılabilecek

Google Drive'da paylaşılan dosyalar üzerindeki eylemler sınırlandırılabilecek

google-drive-logo-150715

Google’ın bulut depolama servisi Google Drive, kullanıcılarına paylaştıkları içeriklerin alıcılar tarafından kullanımı konusunda ekstra kontrol seçenekleri sunuyor. Güncellemeyle birlikte Google Drive aracılığıyla paylaşılan belgelerin alıcı tarafından yazdırılması, indirilmesi ve kopyalanması engellenebiliyor. Paylaşılan dosyalar üzerinde daha sonra yapılacak işlemler çoğu kişiyi fazla ilgilendirmese de, Google Drive dosyalarının özelliğini korumak isteyenlere ekstra kontrol fırsatı sunuyor.

google-drive-150715-2

Google’dan yapılan açıklamada, yeni özelliğin Bilgi Hakları Yönetimi çerçevesinde kullanıcılara sunulduğu belirtildi. Yazdırma, indirme ve kopyalamayı engellemek ise oldukça kolay. Ayarlar sekmesinde ilgili kutunun işaretlenmesi, Google Drive kullanıcılarına aradıkları ekstra kontrol fırsatını sunuyor.

Yeni özellik kategorisinden bağımsız olarak Google Drive’da saklanan tüm dosyalar üstünde uygulanabiliyor. Gerekli düzenlemeler dosya paylaşım menüsünde bulunan “Gelişmiş” seçeneği üzerinden yapılabiliyor.

Google Drive’ın yeni özelliğine sadece dosya sahipleri erişebiliyor. Mobil platformlarda da söz konusu ayarın yapılamadığını belirtmek gerekiyor. Korumalı dosya üstünde bahsi geçen işlemlerden birini yapmaya çalışanlar, “Aktarım seçenekleri devredışı” şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER