Teknoloji

Google Workspace artık dosyaları kilitleme özelliği sunuyor: İşte detaylar

google drive workspace

Google, Workspace müşterilerine yönelik yeni bir özellik sunuyor: Google Drive dosyalarını kilitleme yeteneği. Bu özellik sayesinde bir dosya kilitlendiğinde, dosya üzerinde herhangi bir düzenleme, yorum veya öneri yapma olanağı kaldırılıyor; yani dosya, kilidi açılana kadar sadece okuma modunda olacak.

Google, bu değişikliği duyuran blog yazısında, dosya kilitleme özelliğinin “Hızlı Yayın” alanlarına dün itibarıyla ve önümüzdeki 15 gün içinde yayılacağını belirtti. “Programlanmış Yayın” alanları ise 20 Eylül’de bu özelliğe kavuşacak ve bu da 15 gün sürecek.

Basit ama etkili: Google Drive’da dosya kilitleme nasıl çalışıyor?

Google Drive’da bir dosyayı kısıtlamanın farklı yolları zaten vardı; Google Drive API kullanarak veya dosya onayları aracılığıyla benzer bir şey yapabiliyordunuz. Ancak buradaki temel fark, dosyayı sağ tıklayarak, Dosya Bilgisi’ne giderek ve “Kilitle” seçeneğini seçerek dosyayı herhangi bir zaman kilitleyebilmeniz.

Google, Workspace’a birçok özellik ekledi. Duet AI gibi yapay zekâ destekli asistanlar veya daha sıradan özellikler gibi yerel e-imza desteği de bunlara dahil durumda bulunuyor. Şirket, özellikle yapay zeka alanında Microsoft ile yarışa girebilmek için ürünlerine son zamanlarda birçok yenilik sundu.

Ancak bazen, dosya kilitleme gibi basit özellikler en fazla memnuniyeti sağlayabilir. Sonuçta, bir dosya üzerinde ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz ve bu, mümkün ve hatta kolay olmalı. Ancak 2023 itibarıyla, bunu gerçekleştirmek için bazen karmaşık bir süreçten geçmeniz gerekebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER