Teknoloji

Google Drive’ın Çöp Kutusu otomatik olarak temizlenecek

google drive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Drive, Çöp Kutusu politikasında değişikliğe gidiyor. Bundan böyle kullanıcıların Çöp Kutusu’na gönderdiği dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinecek. Şimdiye kadar Çöp Kutusu’ndaki dosyalar eğer kullanıcılar manuel olarak silmezse belirsiz bir süre boyunca orada kalmaya devam ediyordu.

Google’ın yaptığı bu değişiklik, sadece dosya istiflemek için bu tuhaf durumdan yararlanan kullanıcıları etkileyecek gibi görünüyor.

The Verge sitesi, bu politikanın Google’ın diğer servislerinde daha önceden uygulamaya koyulduğuna dikkat çekiyor. Örneğin, Gmail’de Çöp Kutusu’ndaki dosyalar 30 günün sonunda otomatik olarak siliniyor. Dolayısıyla Google’ın servisleri arasındaki tutarlılığı artıracak bir adım attığı söylenebilir.

Google Drive kullanıcılarını bu değişiklikten haberdar etmek için uygulamaya detayları içeren bir mesaj yerleştirilecek. Buna ek olarak Drive, Dokümanlar ve Formlar’da da uygulama içi bildirimler gösterilecek. Yöneticiler, kullanıcıların çöp kutularından silinen dosyaları 30 gün içinde geri döndürebilecek. Bu değişiklikler Google Vault yöneticileri tarafından belirlenen politikaları da etkilemeyecek.

İLGİLİ HABERLER