Teknoloji

Google Drive çevrim dışı erişilebilecek dokümanların seçimine izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google drive cevrim disi dokumanGoogle, 2013’te Formlar, Dokümanlar ve Slaytlar için çevrim dışı erişim seçeneği sunmuştu. Ancak bu seçenekten faydalanıldığı zaman dosyalar kullanıcının cihazında oldukça büyük bir depolama alanı kaplıyordu. Google Drive için hazırlanan son güncelleme ile bu sorun için bir çözüm sunuluyor ve kullanıcıların sadece seçtiği dokümanı çevrim dışı erişim için kaydetmesinin önü açılıyor.

Bu yeni imkandan faydalanmak için Formlar, Dokümanlar veya Slaytlar servislerinden birinde bir belge açmak ve üç nokta ikonuna tıklandığında açılan menüde “Çevrim dışıyken erişilebilir” seçeneğini açık hâle getirmek gerekiyor. Bu özelliğin şu an için sadece masaüstünde ve Google Chrome internet tarayıcısı üzerinde çalıştığını belirtmekte fayda var.

Google Drive dokümanlarını nadiren kullananlar için mevcut eş zamanlama sistemi yeterli bir performans sergiliyor. Dolayısıyla servisten pek sık faydalanmayanlar için eski sistemde devam etmek mantıklı olarak nitelenebilir. Ancak Google’ın ücretli “Apps for Work” servisinden faydalanan kurumsal kullanıcılar için yeni özellik, cihazlarda kayda değer ölçüde bir depolama alanının boşaltılmasını sağlayabilir. Bu senaryoda üzerinde çalışılan dokümanları çevrim dışıyken erişilebilir hâle getirmek ve daha eski dosyaları Drive üzerinde saklamak makul bir çözüm haline geliyor.

Google, kullanıma sunduğu bu yeni özellik ile Microsoft ile arasındaki farklardan birini de kapatmış oluyor. Uzun süredir yerel dosya depolama imkanını sunan Microsoft, Office 2016 ile birlikte dosya paylaşımı ve çevrim içi erişim seçeneklerini de geliştirmişti. Google, yeni uygulama özelliklerinin dağıtımına başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER