Teknoloji

Google Drive bulut depolama servisi nisan başında çıkış yapabilir

Google’ın bulut servisiyle ilgili dedikodular uzun süredir ortalıkta dolaşıyor. Adı açıklanmayan, ancak önemli pozisyonlardaki kaynakların GigaOm’a uçurduğu havadislere göre Drive olarak anılan bu servisin çıkışına az bir zaman kaldı. Müşteriler Nisan 2012’nin ilk haftasında bu yeni servisle tanışacak.

Servisin 1 GB’lık ücretsiz alanla geleceği, daha fazlasını isteyenler için ek depolama alanlarının satılacağı belirtildi. Google Dokümanlar’ınkine benzer bir web arayüzü ve kullanıcının bilgisayarında çalışacak özel bir yazılımla birlikte gelecek Google Drive servisinin alan adlarına özel Google Uygulamalar versiyonu da bulunacakmış. Öte yandan, Google üçüncü taraf uygulamalar için bir API da sunacakmış.

Google Drive servisiyle ilgili olarak geçmişte de çeşitli lansman tarihleri ortaya atılmış ve bunlar doğru çıkmamıştı. GigaOm, kendisinin dile getirdiği bu yeni tarihin kesin olduğu konusunda tam olarak emin değil gibi görünüyor. Yine de, bu son sızıntıların daha önceki sızıntılara göre daha fazla bilgi içerdiğini, Google’ın çeşitli servislerinin kodlarında yatan mesajlardan daha fazla inanılır olduğu söylenebilir.

Eğer son sızıntılar gerçekse, 1 GB’lık ücretsiz alanın Google’a yakışmadığını söylememiz gerek. Hatırlarsanız, Hotmail ve Yahoo gibi büyük e-posta servislerinin 10-20 MB’lık e-posta depolama alanı sunduğu yerde Google Gmail ile karşımıza çıkmış ve 1 GB gibi o zamanlar ağızları açık bırakacak bir iş yapmıştı. Dropbox gibi büyük rakiplerin 2 GB’lık ücretsiz alan sunduğu bir yerde Google’ın 1 GB’lık ücretsiz alanla kullanıcıları çekmeye çalışması biraz hayalkırıklığı yaratır.

İlgili – GigaOm

İLGİLİ HABERLER